Delen & Spelen

Na een rit van ruim een uur arriveren we in het pittoreske dorpje Poortugaal. Dat klinkt exotischer dan het is, maar mooi is het wel. Midden in natuurgebied De Rhoonse Grienden ligt het Horecabedrijf Abel, waar wij de komende 2 Heidedagen onze hersenen zullen kraken en elkaar nog beter leren kennen.

hei·de·dag (de; m; meervoud: heidedagen)
1. Dag waarop medewerkers van een organisatie buiten de vertrouwde werkomgeving in een informele sfeer dingen bespreken

Bijna 2 jaar na de overname door Compass is het tijd om de balans op te maken en een duidelijke stip op de horizon voor de toekomst te definiëren. Erg fijn om hier als personeel zelf een bijdrage aan te mogen leveren. Erg belangrijk ook voor het teamgevoel, de motivatie en het enthousiasme waarmee je elke dag aan de slag gaat.

We maken kennis met Elske van Eijndhoven, provocatie coach en trainer Leiderschap, Loopbaan & Duurzame inzetbaarheid. Zij gaat ons deze dagen begeleiden om te komen tot een concrete strategie voor de aankomende 5 jaar.

Opnieuw kennismaken
Na een heerlijke lunch starten we met ‘Opnieuw Kennismaken’. Gek eigenlijk dat er altijd nog dingen zijn die niet van elkaar weet, ook al werk je al jaren samen. Tijdens de eerste opdracht ‘Neem een foto of attribuut van jezelf mee en vertel daar kort iets over’ (iets dat de anderen nog niet van jou weten) werd dat direct duidelijk. Zo kwamen we er bijvoorbeeld achter dat Robin en Nicole verborgen sporttalenten hebben, Eric erg verdienstelijk kan tekenen en Rutger een fobie heeft voor haaien. Een leuke manier om het ijs te breken!

(Toekomst)Visie
Daarna was het tijd om de diepte in te duiken. Waar komen we vandaan en vooral ook waar willen we heen? Waar moet de focus op liggen? We kunnen immers niet alles tegelijk. Mooi om te zien dat onze visie na ruim 20 jaar en een overname nog steeds op het volgende neerkomt:
 
“Door het delen van kennis, informatie en het bundelen van inkoopvolume
ondernemers in staat stellen slimmer en scherper te kunnen inkopen”

College Tour
Eric en Rutger hadden deze sessie goed voorbereid en hadden samen 5 strategische speerpunten bepaald. Middels een College Tour a la Xandrion kregen wij de mogelijkheid om hierover kritische vragen te stellen, zodat we allemaal ook achter deze speerpunten komen te staan.

En toen mochten we zelf aan de slag. Er moesten 5 groepen komen die ieder 1 speerpunt op zich zouden nemen. Deze groep is dan ook echt verantwoordelijk voor het betreffende speerpunt en moet er voor zorgen dat de juiste acties worden ondernomen. Het maken van de groepjes was ‘stiekem’ al een opdracht op zich. Geïnteresseerd en geamuseerd keken Elske, Eric en Rutger toe hoe wij dit aanpakten. Gelukkig konden we tussen de ‘discussies’ door nog even de baan op voor een mooie ronde Pitch & Putt en Footgolf. Na het avondmaal was het dan toch gelukt en is iedereen tevreden met het speerpunt waarvoor zij verantwoordelijk zijn.

Werk aan de winkel
Na een goede ‘korte’ nacht (we hebben de plaatselijke horeca nog even een bezoekje gebracht) gingen we echt aan de slag, want er is werk aan de winkel. De speerpunten moeten uitgewerkt worden. Dat betekent dat ze SMART gemaakt moeten worden en dat er onder andere mijlpalen en KPI’s geformuleerd moeten worden. Het werkt echt enorm motiverend om hier zo concreet mee aan de slag te gaan. Mijn groepje bestaat uit Marian (inkoopadviseur), Eric (algemeen directeur) en ikzelf (Shanna, contractmanagement & communicatie). Ik vond het erg leuk om eens met andere mensen binnen het bedrijf samen te werken zodat je samen tot nieuwe inzichten kunt komen.

Out of the office
Ieder groepje presenteerde aan het einde van de dag het plan van aanpak voor hun eigen speerpunt. Tof om te zien dat je in een korte tijd zoveel kunt bereiken en bedenken. In de dagelijkse drukte neem je hier niet echt de ruimte en tijd voor. Een paar dagen weg met het team zorgt er in mijn ogen dan ook voor dat de band onderling wordt versterkt en je als bedrijf weer de juiste focus kunt krijgen.

Het speerpunt van mijn groepje is overigens Naamsbekendheid, dus wellicht zien jullie ons in de toekomst iets vaker voorbij komen…

Door: Shanna de Jong, Contractmanagement & Communicatie

Overige blogs

20 maart 2019

Vergelijkt u ham met ham?

Als sales medewerker van Xandrion worden we met enige regelmaat uitgenodigd bij onze leveranciers. Natuurlijk goed, want zo krijgen wij gevoel bij de dienst of product die de leverancier aan onze klanten levert. Zo waren wij recent te gast bij één van de nieuw aangesloten leveranciers; Aarnink Vleeswaren.

23 juli 2018

Terug kijken & vooruit kijken

Xandrion is uitgegroeid van een coöperatief samenwerkingsverband RICN tot een organisatie die deel uit maakt van Compass Group PLC, een wereldwijd en beursgenoteerd bedrijf. Wat een mooi verhaal!

1 april 2018

Het jaarlijkse feestje

Ieder jaar in maart vragen wij onze deelnemers hun gedane inkoop van het jaar ervoor te controleren, zodat wij hun eindejaarbonus kunnen uitkeren. Voor met name Financieel Analist Robin Vonk is dit een erg drukke periode.

15 januari 2018

Tender... Hoe, wat, waarom?

6 december 2017

WOL

8 november 2017

Second Opinion

12 oktober 2017

Aandacht, aandacht, aandacht…

11 oktober 2017

Let’s really focus on retention

3 augustus 2017

Groupies

25 april 2017

De kracht van het collectief

23 maart 2017

De telefoon staat roodgloeiend

2 maart 2017

Op deelnemerbezoek

27 september 2016

De telefoon gaat alweer…

8 september 2016

Over hygiëne valt niet te twisten

31 augustus 2016

Ontploffingsgevaar

10 augustus 2016

Wat een mooi huwelijk!

 

Contact

Xandrion - Uw inkoopnetwerk
Bezoekadres
Stationsweg 95, 6711 PM Ede
Telefoonnummer+31 (0)318 - 421 655
E-mailadres
KvK 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
Gegevens verzenden
Compass Group
Xandrion is onderdeel van Compass Group Nederland Holding B.V.
Xandrion BV staat ingeschreven bij KvK Centraal Gelderland 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
 
© Xandrion | privacy statement