Second Opinion

Het is een drukte van komen en gaan. Luide mensen, stille mensen, bedrukte gezichten, lachende gezichten, gezonde mensen, zieke mensen, kinderen en volwassenen. Door de draaideur heen volgen wij Route A. Gelukkig staat alles goed aangegeven, want verdwalen in een ziekenhuis is snel gebeurd.
 
Het is 10.00 uur en ik ben met mijn moeder op weg naar de specialist. We lopen met een traag tempo, want mijn moeder is op leeftijd. Dit gesprek gaan we samendoen. Dat voelt veiliger. Bovendien horen en zien twee mensen meer dan één. Vandaag gaan we naar een nieuwe specialist om te horen welke keuzemogelijkheden mijn moeder heeft. Ze is best wel zenuwachtig en ik zelf ook. Spannend zo’n gesprek, vooral met een andere specialist. Waarom we dit doen?
Voor een ’Second Opinion’. Dit om er zeker van te zijn dat we alle mogelijkheden voor de gezondheid van mijn lieve moeder in goede handen leggen. En vooral om de juiste beslissing te kunnen nemen voor de toekomst.

 
Ook in het ondernemerschap is het van belang om de juiste beslissing te nemen voor de toekomst. Bijvoorbeeld met inkopen. Soms wilt u als ondernemer een second opinion op inkoopgebied van uw eigen lieve onderneming. Ondanks dat u eigenlijk best wel tevreden bent met uw huidige leverancier of adviseur en u niet van plan bent om bij hen weg te gaan. Vaak laat u het er dan bij zitten, omdat u geen zin heeft in commerciële vervolgacties van andere aanbieders. Toch wel jammer want het kijken door een andere bril kan een wereld openen van nieuwe kansen.
 
Xandrion biedt ondernemers een onafhankelijke toets op de eigen prijs-en conditieafspraken. Een inkoopanalyse waar u wat aan heeft. Dit kan gaan over uw complete inkoopprofiel of over een aantal inkoopsegmenten, waarop u zou willen verbeteren en besparen.  
Houdt uw inkoopproces en afspraken eens tegen het licht met een Xandrion inkoopanalyse. Op basis van uw inkoop doen wij u voorstellen om te verbeteren. Dit doen wij overigens niet alleen voor nieuwe deelnemers, maar ook continue voor onze huidige deelnemers. U kunt daarna direct aan de slag met verbeteracties. Dit kunt u zelf doen of Xandrion hiervoor inschakelen. U bepaalt zelf, eventueel na een concreter advies, waar u aan mee wilt doen. Heel eenvoudig!
 
Het gesprek met de specialist zit er op. Mijn moeder en ik weten waar we aan toe zijn. Drastische maatregelen zijn gelukkig niet nodig. Met kleine en simpele aanpassingen alsmede nieuwe inzichten gaan wij een groot effect bereiken. Wat een opluchting… dit geeft rust.
 

Fijn, zo’n second opinion. We weten waar wij aan toe zijn en gaan er direct mee aan de slag!
Gaat u dit ook doen met uw inkoop? U wilt toch ook het beste voor uw lieve onderneming?

Door: Angélique Schellenberg - Inkoopadviseur

Overige blogs

20 maart 2019

Vergelijkt u ham met ham?

Als sales medewerker van Xandrion worden we met enige regelmaat uitgenodigd bij onze leveranciers. Natuurlijk goed, want zo krijgen wij gevoel bij de dienst of product die de leverancier aan onze klanten levert. Zo waren wij recent te gast bij één van de nieuw aangesloten leveranciers; Aarnink Vleeswaren.

23 juli 2018

Terug kijken & vooruit kijken

Xandrion is uitgegroeid van een coöperatief samenwerkingsverband RICN tot een organisatie die deel uit maakt van Compass Group PLC, een wereldwijd en beursgenoteerd bedrijf. Wat een mooi verhaal!

15 mei 2018

Delen & Spelen

Afgelopen maand zijn wij de spreekwoordelijke hei op gegaan. In Shanna’s blog leest u hier alles over.

1 april 2018

Het jaarlijkse feestje

15 januari 2018

Tender... Hoe, wat, waarom?

6 december 2017

WOL

12 oktober 2017

Aandacht, aandacht, aandacht…

11 oktober 2017

Let’s really focus on retention

3 augustus 2017

Groupies

25 april 2017

De kracht van het collectief

23 maart 2017

De telefoon staat roodgloeiend

2 maart 2017

Op deelnemerbezoek

27 september 2016

De telefoon gaat alweer…

8 september 2016

Over hygiëne valt niet te twisten

31 augustus 2016

Ontploffingsgevaar

10 augustus 2016

Wat een mooi huwelijk!

 

Contact

Xandrion - Uw inkoopnetwerk
Bezoekadres
Stationsweg 95, 6711 PM Ede
Telefoonnummer+31 (0)318 - 421 655
E-mailadres
KvK 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
Gegevens verzenden
Compass Group
Xandrion is onderdeel van Compass Group Nederland Holding B.V.
Xandrion BV staat ingeschreven bij KvK Centraal Gelderland 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
 
© Xandrion | privacy statement