Aandacht, aandacht, aandacht…

“En inzicht, inzicht, inzicht”. Jeroen praat vol enthousiasme over Bospark Bilthoven, het park waar hij beheerder van is. In een aantal jaren tijd is de Zoover score met ruim 3 punten omhoog gegaan. Iets waar Jeroen ontzettend trots op is. De laatste seizoenen is de focus op duurzaamheid groter geworden. Zo zijn er zonnepanelen gelegd, deze voorzien de receptie van elektra. Ook wordt het zwembad verwarmd door zonnecollectoren.

Het vakantiepark heeft zonnecollectoren en ook nog eens honderden vaste plaatsen met een eigen elektriciteitsmeter. Hoe krijg je dan inzicht in het verbruik? Toen Jeroen beheerder werd van het park hingen overal “domme” meters. Hij was per jaar gemiddeld drie dagen bezig om alle meters uit te lezen. Ook de eindeloze discussies met gasten, die het niet eens waren met de meterstanden, zijn hem niet in de koude kleren gaan zitten.

Anno 2017 is de techniek (gelukkig) een stuk verder en is de netbeheerder begonnen met het plaatsen van “slimme” meters op het park. Deze meters kunnen op afstand worden uitgelezen. Dit plaatsen gebeurt gefaseerd, omdat de netbeheerder zelf bepaalt wanneer een meter vervangen wordt.

Pilot
Daarnaast draait Jeroen sinds afgelopen mei mee in een pilot van ENGIE, leverancier van het Xandrion Energiecollectief. Zij hebben een tool ontwikkeld, Ensights, die ondernemers in staat stelt om op een gemakkelijke manier inzicht te krijgen in verbruik en teruglevering. Ook is het mogelijk om te monitoren en te budgetteren. Het maakt niet uit of een meter “dom” of “slim” is of dat het een groot- of kleinverbruikmeter betreft. Door middel van een getekende machtiging kan de energieleverancier alle meterstanden uitlezen en natuurlijk delen met de ondernemer.

Voor een vakantiepark, met de omvang als die van Jeroen, is een tool zoals deze een ideale uitkomst. Hij logt in op een centrale omgeving en kiest een groep of meter om uit te lezen. Drie dagen lang meterstanden uitlezen is op deze manier verleden tijd. Net als de eindeloze discussies met gasten over de meterstanden. Er kan namelijk tot op het kwartier uitgelezen worden wat er is verbruikt. Zelfs een draaiende wasmachine kan uit de verbruiken herleid worden.

Jeroen is zeer te spreken over de tool en gaat de aankomende 6 maanden verder met testen. De maanden waarin hij meterstanden opneemt, komen er weer aan. Dan zal deze tool voor hem echt zijn nut gaan bewijzen.

Door: Martijn Gijsbers - Inkoopadviseur

Overige blogs

20 maart 2019

Vergelijkt u ham met ham?

Als sales medewerker van Xandrion worden we met enige regelmaat uitgenodigd bij onze leveranciers. Natuurlijk goed, want zo krijgen wij gevoel bij de dienst of product die de leverancier aan onze klanten levert. Zo waren wij recent te gast bij één van de nieuw aangesloten leveranciers; Aarnink Vleeswaren.

23 juli 2018

Terug kijken & vooruit kijken

Xandrion is uitgegroeid van een coöperatief samenwerkingsverband RICN tot een organisatie die deel uit maakt van Compass Group PLC, een wereldwijd en beursgenoteerd bedrijf. Wat een mooi verhaal!

15 mei 2018

Delen & Spelen

Afgelopen maand zijn wij de spreekwoordelijke hei op gegaan. In Shanna’s blog leest u hier alles over.

1 april 2018

Het jaarlijkse feestje

15 januari 2018

Tender... Hoe, wat, waarom?

6 december 2017

WOL

8 november 2017

Second Opinion

11 oktober 2017

Let’s really focus on retention

3 augustus 2017

Groupies

25 april 2017

De kracht van het collectief

23 maart 2017

De telefoon staat roodgloeiend

2 maart 2017

Op deelnemerbezoek

27 september 2016

De telefoon gaat alweer…

8 september 2016

Over hygiëne valt niet te twisten

31 augustus 2016

Ontploffingsgevaar

10 augustus 2016

Wat een mooi huwelijk!

 

Contact

Xandrion - Uw inkoopnetwerk
Bezoekadres
Stationsweg 95, 6711 PM Ede
Telefoonnummer+31 (0)318 - 421 655
E-mailadres
KvK 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
Gegevens verzenden
Compass Group
Xandrion is onderdeel van Compass Group Nederland Holding B.V.
Xandrion BV staat ingeschreven bij KvK Centraal Gelderland 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
 
© Xandrion | privacy statement