Groupies

Ik haal nog eens diep adem en recht mijn schouders. Nog voor dat ik bij de voordeur van ons kantoor ben, klampt de eerste mij aan. Vriendelijk kijk ik hem aan en loop rustig door. Het wordt stap voor stap drukker en als ik bij de voordeur ben moet ik een aantal mensen vriendelijk verzoeken rustig te blijven en een moment geduld te hebben. Eenmaal binnen pak ik snel een dubbele espresso. Mijn bureau staat recht tegenover de voordeur. Ik leg alle overeenkomsten nog even recht en ga achter mijn bureau staan. Mijn collega doet de deur met een ferme ruk open. De mensen die vooraan staan vallen voorover op de grond en worden overlopen door de tweede rang. Na een minuut is de rust teruggekeerd en staan ze netjes in de rij, kopie KvK in de ene hand, de pen voor de handtekening in de andere. Aan het eind van de ochtend heeft het Xandrion collectief er 150 nieuwe deelnemers bij.

Onbekend maakt onbemind?
Uiteraard een enorm overdreven scenario. Maar waarom benaderen relatief weinig bedrijven proactief een inkooporganisatie als Xandrion? Onbekend maakt onbemind? De overtuiging dat men zelf betere deals kan uitonderhandelen? Of gaan de nekharen van ondernemers nog steeds overeind staan als men het woord inkooporganisatie hoort? Wellicht moeten wij met Xandrion vaker de spotlights zoeken of zou dat juist de betrouwbaarheid van ons collectief schaden?

Meer dan 10 jaar
Het feit is dat bijna de helft van ons collectief al meer dan 10 jaar bij ons is aangesloten. En daar ben ik trots op! Al die jaren hebben wij hen mogen helpen bij allerlei kwesties op inkoopgebied, heeft men gebruik kunnen maken van zeer scherpe af-factuur voordelen en hebben wij prachtige eindejaarbonussen mogen uitkeren.

De juiste groei
Naast deze stevige basis is de kracht van ons collectief dat we groeien met de juiste bedrijven. Bedrijven met ondernemers die gegevens willen delen en snappen dat je gezamenlijk meer kunt bereiken. Tijdens mijn bezoeken bij onze deelnemers krijg ik regelmatig een naam door van een ondernemer die bij Xandrion kan passen. Die kans pak ik uiteraard met beide handen aan! Groei van het Xandrion op deze manier is in het belang van het gehele collectief, hoe groter het inkoopvolume, des te beter is onze gezamenlijke onderhandelingspositie!

Dus kent u potentiële kandidaten die het collectief kunnen versterken?
Laat het ons weten! Ik zorg ervoor dat ik direct contact opneem om ruzie bij de voordeur van Xandrion te voorkomen...

Door: Dirk Pieter Abresch - Inkoopadviseur

Overige blogs

20 maart 2019

Vergelijkt u ham met ham?

Als sales medewerker van Xandrion worden we met enige regelmaat uitgenodigd bij onze leveranciers. Natuurlijk goed, want zo krijgen wij gevoel bij de dienst of product die de leverancier aan onze klanten levert. Zo waren wij recent te gast bij één van de nieuw aangesloten leveranciers; Aarnink Vleeswaren.

23 juli 2018

Terug kijken & vooruit kijken

Xandrion is uitgegroeid van een coöperatief samenwerkingsverband RICN tot een organisatie die deel uit maakt van Compass Group PLC, een wereldwijd en beursgenoteerd bedrijf. Wat een mooi verhaal!

15 mei 2018

Delen & Spelen

Afgelopen maand zijn wij de spreekwoordelijke hei op gegaan. In Shanna’s blog leest u hier alles over.

1 april 2018

Het jaarlijkse feestje

15 januari 2018

Tender... Hoe, wat, waarom?

6 december 2017

WOL

8 november 2017

Second Opinion

12 oktober 2017

Aandacht, aandacht, aandacht…

11 oktober 2017

Let’s really focus on retention

25 april 2017

De kracht van het collectief

23 maart 2017

De telefoon staat roodgloeiend

2 maart 2017

Op deelnemerbezoek

27 september 2016

De telefoon gaat alweer…

8 september 2016

Over hygiëne valt niet te twisten

31 augustus 2016

Ontploffingsgevaar

10 augustus 2016

Wat een mooi huwelijk!

 

Contact

Xandrion - Uw inkoopnetwerk
Bezoekadres
Stationsweg 95, 6711 PM Ede
Telefoonnummer+31 (0)318 - 421 655
E-mailadres
KvK 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
Gegevens verzenden
Compass Group
Xandrion is onderdeel van Compass Group Nederland Holding B.V.
Xandrion BV staat ingeschreven bij KvK Centraal Gelderland 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
 
© Xandrion | privacy statement