Ontploffingsgevaar

Ik loop fluitend naar mijn auto.
Anderhalf uur geleden vond ik de allerlaatste plek op een overvolle parkeerplaats en moest door gebrek aan ruimte bij het uitstappen mijn buik zo erg inhouden dat ik er rood van aanliep. Ik hield mijn tas omhoog en duwde het portier dicht. De deur schuurde langs mijn overhemd waardoor het knoopje ter hoogte van mijn net niet meer ingehouden buik er vakkundig werd afgerukt. ‘Prima,’ dacht ik, ‘dat kan er ook nog wel bij.’
 
Als je mij om acht uur ’s ochtends had gevraagd hoe mijn dag zou verlopen, dan had ik het bovenstaande al kunnen voorspellen. Er zijn van die ochtenden die je het liefst had willen overslaan. Zo ook deze ochtend: Geen krant.. Daar gaat mijn vaste ochtendritueel, balen. Mijn kinderen stuiteren in het rond. De oudste is uitgelaten, omdat ze in de namiddag haar eerste tenniswedstrijd heeft. De jongste heeft niets bijzonders vandaag maar vindt het leuk om haar zus exact na te doen, maar dan met nog meer lawaai. Rustig ontbijten, zit er dus niet in, de krant lezen op mijn telefoon valt vies tegen en als de jongste weer eens te enthousiast tegen mij aanbotst, valt mijn IPhone in de boter. Ik begin lichtelijk geïrriteerd te raken.

Als ik voor de zekerheid check hoe laat mijn eerste afspraak is en er achter kom dat ik me schromelijk vergist heb in de reistijd, spring ik uit de keukenstoel. Ik pak mijn tas, stop mijn vette telefoon in mijn broekzak en ren naar de auto. Nog vóór de achterdeur heb ik mijn vriendin een kus gegeven, de jongste over haar hoofd geaaid en de oudste geknuffeld. ‘Niet te laat komen!’ roept de oudste mij na. Lief dat ze met mij meeleeft.
 
Mijn medeweggebruikers hebben blijkbaar wel een rustige ochtend gehad en hebben absoluut geen haast. Ze tuffen met een slakkengang door de miezerregen. Het is DRUK! Mijn navigatie geeft aan dat ik 10 minuten te laat op mijn afspraak kom, ik besluit het bedrijf te bellen. Mijn, nog van de boter vette, telefoon glipt uit mijn handen en valt ergens tussen mijn voeten ik stoot mijn hoofd aan het stuur als ik tracht de telefoon te pakken. Ik sta nu op ontploffen.

Glas halfvol
Als de rust in mijn hoofd iets is teruggekeerd, loop ik bij het bedrijf naar binnen en schud de eigenaar de hand. Hij vertelt me dat de door hem opgeleide bedrijfsleider heeft aangegeven een andere weg in te willen slaan. Zo vlak voor het seizoen zit er niets anders op om de zaken weer naar zichzelf toe te trekken. Ik geef aan dat ik me kan voorstellen dat dit een zware periode moet zijn. Hij zegt dat dit juist het beste is wat het bedrijf kan overkomen! Die reactie had ik niet verwacht!

Hij heeft nu veel meer grip op wat er dagelijks speelt. De personeelsplanning is duidelijk verbeterd, het scheelt twee medewerkers nu hij zelf koffie en gebak uitserveert. Daar komt bij dat hij op de werkvloer veel meer contact heeft met zijn klanten. Dit heeft hem de afgelopen maand al vier extra, grote reserveringen opgeleverd. Een bedrijfsleider zal er zeker weer komen, maar de inzichten zullen het bedrijf een flinke zet de juiste kant op geven.
Door zijn aanstekelijke enthousiasme ben ik mijn dramatische ochtend vergeten en als we er achter komen dat we voor hem rond de 1200 euro kunnen besparen op energie, heeft het mijn dag die zo chaotisch begon, helemaal goedgemaakt.

Ik loop fluitend naar mijn auto...
Het witte busje dat naast mijn auto stond is verdwenen. Ik stap rustig in en als ik rechts naast mij kijk, zie ik het knoopje van mijn blouse liggen. Ik stel de navigatie in op ‘thuis’ en zie dat er geen enkele vertraging op de route is. Al het ontploffingsgevaar is geweken...

Door: Dirk Pieter Abresch - Inkoopadviseur

Overige blogs

20 maart 2019

Vergelijkt u ham met ham?

Als sales medewerker van Xandrion worden we met enige regelmaat uitgenodigd bij onze leveranciers. Natuurlijk goed, want zo krijgen wij gevoel bij de dienst of product die de leverancier aan onze klanten levert. Zo waren wij recent te gast bij één van de nieuw aangesloten leveranciers; Aarnink Vleeswaren.

23 juli 2018

Terug kijken & vooruit kijken

Xandrion is uitgegroeid van een coöperatief samenwerkingsverband RICN tot een organisatie die deel uit maakt van Compass Group PLC, een wereldwijd en beursgenoteerd bedrijf. Wat een mooi verhaal!

15 mei 2018

Delen & Spelen

Afgelopen maand zijn wij de spreekwoordelijke hei op gegaan. In Shanna’s blog leest u hier alles over.

1 april 2018

Het jaarlijkse feestje

15 januari 2018

Tender... Hoe, wat, waarom?

6 december 2017

WOL

8 november 2017

Second Opinion

12 oktober 2017

Aandacht, aandacht, aandacht…

11 oktober 2017

Let’s really focus on retention

3 augustus 2017

Groupies

25 april 2017

De kracht van het collectief

23 maart 2017

De telefoon staat roodgloeiend

2 maart 2017

Op deelnemerbezoek

27 september 2016

De telefoon gaat alweer…

8 september 2016

Over hygiëne valt niet te twisten

10 augustus 2016

Wat een mooi huwelijk!

 

Contact

Xandrion - Uw inkoopnetwerk
Bezoekadres
Stationsweg 95, 6711 PM Ede
Telefoonnummer+31 (0)318 - 421 655
E-mailadres
KvK 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
Gegevens verzenden
Compass Group
Xandrion is onderdeel van Compass Group Nederland Holding B.V.
Xandrion BV staat ingeschreven bij KvK Centraal Gelderland 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
 
© Xandrion | privacy statement