Compass Group en Xandrion, wat een mooi huwelijk!

 
Maar wat is nu de achtergrond?
Eerst even wat meer over Compass Group, de wereldwijde marktleider in food en support services. De dienstverlening van Compass Group strekt zich in 50 landen uit tot de exploitatie van restaurants bij bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen, defensie, maar ook in de vrijetijdsmarkt. Daarnaast worden overige facilitaire services geleverd op het gebied van bijvoorbeeld schoonmaak, receptie, technische services en bijvoorbeeld postkamerbeheer.

Volume en daarmee inkoopkracht hebben er voor gezorgd dat Compass Group ook in de Verenigde Staten en in Groot Brittannië onder de naam ’Foodbuy’ een onderscheidende positie heeft kunnen innemen met het verzorgen van inkoop voor derde partijen. Denk hierbij aan grote internationale hotelketens, bungalowparken, evenementenorganisaties, luchtvaartmaatschappijen, etc… De jaarlijkse groei door het aansluiten van nieuwe leden die kiezen voor inkoopservice en voordelen is indrukwekkend. Om hier een nog wat beter beeld van te krijgen is het wellicht aardig om eens te kijken op de websites van http://foodbuy.eu/ en http://www.foodbuy.com.

Ook in Nederland is Compass Group actief met facilitaire dienstverlening binnen het bedrijfsleven, overheidsinstellingen, onderwijs, zorg en het leisure-segment. Dit op ca. 1000 locaties met ongeveer 5000 medewerkers.

De aanvulling van de inkoopkracht en kennis van Xandrion binnen de vrijetijdssector zorgt er nu voor dat ook in Nederland de mogelijkheid wordt geboden te groeien door een aantrekkelijke inkooppropositie aan te bieden in de diverse segmenten waarin beide organisaties actief zijn.
 
Wat betekent dit nu voor deelnemers en leveranciers van Xandrion?
Het antwoord hierop is betrekkelijk eenvoudig. Samen kopen we nog slimmer in en bieden we een nog interessanter pakket aan de markt aan. We kunnen daarmee scherpe condities aanbieden aan onze deelnemers en onze leveranciers de mogelijkheid bieden te groeien door nieuwe deuren voor ze te openen.

Dit betekent ook dat er meer contracten ter beschikking komen waar bestaande deelnemers van kunnen profiteren en ook ontstaat de mogelijkheid condities verder te optimaliseren om zo een nog interessantere partner te kunnen worden voor zowel bestaande als toekomstige deelnemers. Zie daar ook ons enthousiasme over het huwelijk tussen Compass Group en Xandrion.
 
En wanneer gaan deelnemers en leveranciers hier nu iets van merken?
Zo snel als mogelijk! Maar er moet nog veel werk worden verzet. Twee bedrijven integreren is nu eenmaal veel werk, ook aan de achterkant van de organisaties. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het uitwerken van de diverse plannen en worden de eerste gesprekken gevoerd met (toekomstige) leveranciers of worden deze ingepland. De komende maanden zullen we hier intensief mee bezig zijn. Informatie over de voortgang zullen we vanzelfsprekend zeker blijven delen.
 
Tot slot
Als Xandrion team geloven we heilig in de kansen die dit biedt. Een schat aan ervaring binnen zowel Xandrion als Compass Group en een loyaal netwerk van bestaande deelnemers en leveranciers zullen daarbij de sleutel zijn tot succes.

Wat geweldig dat ik daar aan mee mag helpen!
 
Door Eric Maurits, Algemeen Directeur
 

Overige blogs

20 maart 2019

Vergelijkt u ham met ham?

Als sales medewerker van Xandrion worden we met enige regelmaat uitgenodigd bij onze leveranciers. Natuurlijk goed, want zo krijgen wij gevoel bij de dienst of product die de leverancier aan onze klanten levert. Zo waren wij recent te gast bij één van de nieuw aangesloten leveranciers; Aarnink Vleeswaren.

23 juli 2018

Terug kijken & vooruit kijken

Xandrion is uitgegroeid van een coöperatief samenwerkingsverband RICN tot een organisatie die deel uit maakt van Compass Group PLC, een wereldwijd en beursgenoteerd bedrijf. Wat een mooi verhaal!

15 mei 2018

Delen & Spelen

Afgelopen maand zijn wij de spreekwoordelijke hei op gegaan. In Shanna’s blog leest u hier alles over.

1 april 2018

Het jaarlijkse feestje

15 januari 2018

Tender... Hoe, wat, waarom?

6 december 2017

WOL

8 november 2017

Second Opinion

12 oktober 2017

Aandacht, aandacht, aandacht…

11 oktober 2017

Let’s really focus on retention

3 augustus 2017

Groupies

25 april 2017

De kracht van het collectief

23 maart 2017

De telefoon staat roodgloeiend

2 maart 2017

Op deelnemerbezoek

27 september 2016

De telefoon gaat alweer…

8 september 2016

Over hygiëne valt niet te twisten

31 augustus 2016

Ontploffingsgevaar

 

Contact

Xandrion - Uw inkoopnetwerk
Bezoekadres
Stationsweg 95, 6711 PM Ede
Telefoonnummer+31 (0)318 - 421 655
E-mailadres
KvK 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
Gegevens verzenden
Compass Group
Xandrion is onderdeel van Compass Group Nederland Holding B.V.
Xandrion BV staat ingeschreven bij KvK Centraal Gelderland 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
 
© Xandrion | privacy statement