Terug kijken & vooruit kijken


Terug kijken….
Xandrion bestaat dit jaar al weer 21 jaar en is uitgegroeid van een coöperatief samenwerkingsverband RICN (Recreatie Inkoop Coöperatie Nederland) tot een organisatie die deel uit maakt van Compass Group PLC, een wereldwijd en beursgenoteerd bedrijf. Wat een mooi verhaal!

Tijd voor mij om eens terug te gaan in de tijd en een bezoek te brengen aan de oprichters en deelnemers van het eerste uur. Wat zijn de verhalen? Hoe ging het toen? En hoe gaat het nu, zoveel jaar later? Wat kan beter?

Daarom ben ik de afgelopen maanden op bezoek gegaan bij een aantal van deze recreatieondernemers zoals Het Groene Eiland, Marveld, Het Betuwestrand, De Hertshoorn (het zoldertje waar het destijds in 1997 allemaal begon), De Koningshof, De Rotonde en de Haeghehorst. Gelukkig nog steeds tevreden deelnemers van het Xandrion collectief. Fijn om dit te horen en ook nog tips & tricks mee te krijgen. Ik ga dit jaar bij nog meer deelnemers op bezoek!

Inmiddels is de overname door Compass Group al weer ruim 2 jaar geleden. Er is veel gebeurd, zoals het harmoniseren van de BackOffice van beide organisaties en het optimaliseren van bestaande raamcontracten en het toevoegen van nieuwe raamcontracten. Hiermee hebben we samen mooie resultaten weten te behalen. Zo keren we over 2017 - bij een min of meer gelijk aantal deelnemers - bijna een miljoen euro meer aan eindejaarsbonus uit dan het jaar ervoor.

Het gaat goed met Xandrion en onze deelnemers profiteren daarvan!

Vooruit kijken….
Mooi waar we staan, maar hoe nu verder? Dat is wat we onlangs met het gehele team van Xandrion hebben besproken tijdens een 2-daagse.

We hebben speerpunten bepaald en een ambitie uitgesproken. Een ambitie die met name zit op groei van het aantal deelnemers binnen de bestaande, gekende sectoren, maar ook daarbuiten. Denk dan bijvoorbeeld aan een segment als dagrecreatie, maar ook binnen het zakelijke segment zien wij kansen.

Op dit moment werken we onze speerpunten in kleine teams verder uit, bepalen we de prioriteiten en maken we plannen voor de korte en wat langere termijn.

Soms vraag ik me wel eens af waarom de gewenste groei niet vanzelf komt. We hebben immers een prachtig portfolio overeenkomsten met professionele leveranciers en scherpe condities in meerdere categorieën. Daarnaast hebben we een uniek IT platform waarbinnen onze leveranciers en deelnemers met elkaar in contact staan en betalen we de jaarlijks toenemende eindejaarsbonussen altijd in het eerste kwartaal van het nieuwe kalenderjaar uit.

Toen we onlangs een inkoopanalyse (berekening op basis van huidige inkoopgegevens t.o.v. onze condities) presenteerden aan een potentiële deelnemer, kon hij het resultaat bijna niet geloven. Hij vroeg zich af waarom we met deze besparingen dan niet al 5000 deelnemers binnen ons collectief hadden?

We moeten de (inkoop)kracht van Xandrion dus nog beter over de bühne brengen is mijn conclusie. En alle hulp is hierbij vanzelfsprekend meer dan welkom!

Door: Eric Maurits - Algemeen Directeur

Overige blogs

20 maart 2019

Vergelijkt u ham met ham?

Als sales medewerker van Xandrion worden we met enige regelmaat uitgenodigd bij onze leveranciers. Natuurlijk goed, want zo krijgen wij gevoel bij de dienst of product die de leverancier aan onze klanten levert. Zo waren wij recent te gast bij één van de nieuw aangesloten leveranciers; Aarnink Vleeswaren.

15 mei 2018

Delen & Spelen

Afgelopen maand zijn wij de spreekwoordelijke hei op gegaan. In Shanna’s blog leest u hier alles over.

1 april 2018

Het jaarlijkse feestje

Ieder jaar in maart vragen wij onze deelnemers hun gedane inkoop van het jaar ervoor te controleren, zodat wij hun eindejaarbonus kunnen uitkeren. Voor met name Financieel Analist Robin Vonk is dit een erg drukke periode.

15 januari 2018

Tender... Hoe, wat, waarom?

6 december 2017

WOL

8 november 2017

Second Opinion

12 oktober 2017

Aandacht, aandacht, aandacht…

11 oktober 2017

Let’s really focus on retention

3 augustus 2017

Groupies

25 april 2017

De kracht van het collectief

23 maart 2017

De telefoon staat roodgloeiend

2 maart 2017

Op deelnemerbezoek

27 september 2016

De telefoon gaat alweer…

8 september 2016

Over hygiëne valt niet te twisten

31 augustus 2016

Ontploffingsgevaar

10 augustus 2016

Wat een mooi huwelijk!

 

Contact

Xandrion - Uw inkoopnetwerk
Bezoekadres
Stationsweg 95, 6711 PM Ede
Telefoonnummer+31 (0)318 - 421 655
E-mailadres
KvK 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
Gegevens verzenden
Compass Group
Xandrion is onderdeel van Compass Group Nederland Holding B.V.
Xandrion BV staat ingeschreven bij KvK Centraal Gelderland 09118464
BTW nr. NL8097.67.831.B01
 
© Xandrion | privacy statement